0640349543 [email protected]

ARTROSE BEHANDELING VOOR DE KNIE EN HEUP

Artrose wordt in de volksmond slijtage genoemd. Artrose is een afwijking, misvorming aan een gewricht en wordt tot de reumatische aandoeningen gerekend. Iedereen krijgt hier met de tijd last van. Soms in mindere en soms in heftige mate. Het is een slijtage van het kraakbeen, dat tussen de botten zit. Bij iedereen slijt dit in de loop der jaren.

Heeft u last van versleten knieën of heupen? Dit wordt artrose genoemd. Artrose is een veel voorkomende en tot beperkingen leidende gewrichtsaandoening. Hier zijn verschillende gradaties in. In de beginnende gradaties is het mogelijk om door een massage de pijn te verlichten. Zodat u weer kunt gaan bewegen, wat ervoor zorgt dat de pijn minder wordt en de slijtage op een laag pitje wordt gezet.

Zijn uw knieën en/of heupen stijf en stram? Heeft u moeite met opstarten nadat u gezeten of gelegen heeft?  Soms is een knie of heup zodanig aangetast dat hij vervangen moet worden. Dan krijgt u een kunstknie of heup.  Soms wordt dit uitgesteld omdat u te jong bent. Vaak geeft dit veel pijn en is heel vervelend.

Hiervoor is een mooie behandeling bedacht. Deze behandeling zorgt ervoor dat uw knie of heup weer beter kan bewegen. Hierdoor wordt de pijn vaak aanzienlijk minder. En kunt u de tijd die nodig is tot de nieuwe knie of heup beter overbruggen.

Bij deze behandeling wordt uw boven-, onderbeen, knie, heup en bil gemasseerd en door bepaalde gewrichtstechnieken en oefentherapie weer beweging in de gewrichten gebracht. Uw knie of heup wordt hierdoor weer soepel.

Soms wordt ook dry needling, of taping toegepast. Dit altijd in overleg met de cliënt. Ook wordt de cliënt aangeleerd om zelf te tapen, zodat thuisbehandeling mogelijk is.  Maakt u gerust een keertje een afspraak, zodat we samen de behandeling kunnen bespreken.

ARTROSE AAN VINGERS EN TENEN

Artrose aan vingers en tenen kunnen ervoor zorgen dat u veel pijn heeft bij het bewegen van handen of voeten. Soms is het zo erg, dat vingers gaan vergroeien. Dat er knobbels op komen en scheeftrekken. Dit kan lijden tot pijn, soms minder maar ook vaak in erge mate. Vaak lijdt dit echt tot een belemmering in iets vasthouden of openen.  En bij de voeten ook problemen in de aankoop van schoenen.

Als u vingers of voeten niet meer goed kunt bewegen, komt er vochtophopingen in. Dit zorgt er weer voor dat de pijn wordt verergerd en dat u minder gaat bewegen. Terwijl het eigenlijk juist zo belangrijk is dat u ze beweegt, want dit zorgt weer voor minder vocht. U geraakt in een cirkel.

Het is mogelijk om vingers en tenen te dry needlen. De naalden zorgen ervoor dat de doorbloeding terugkomt in spieren en botten. Door daarna de vingers of tenen te masseren, lymfedrainage toe te passen en indien nodig zo te tapen dat het vocht verdwijnt, krijgt u weer meer bewegingsvrijheid. Wat dan ook weer automatisch ervoor zorgt dat er minder pijn is.

Maak gerust eens een afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken, zodat u weer beter kunt bewegen.

SORRY

Wegens ziekte even geen massages!

Hoop er volgend jaar weer voor jullie te zijn!