0640349543 [email protected]

CUPPINGMASSAGE

Cuppingmassage is een bindweefselmassage uit China, die voor heel veel doeleinden is te gebruiken.

Deze massage is niet alleen bedoeld om meer doorbloeding in de huid te krijgen, maar ook om cellulitis te verminderen, en huid te verbeteren bij Striae en puistjes. Ook zie je vaak dat deze bij sporters wordt gebruikt om sneller van blessures af te komen, of om een spier sneller te laten ontspannen. Ja ook als ontspanningsmassage is deze zeer geschikt. Meestal wordt de massage gebruikt bij chronische pijnklachten, hoofdpijn en migraine. Fibromyalgie, bronchitis en astma, frozen-shoulder, armklachten, rugklachten en stress.

 

Soms gebruik ik de cups ook even tussendoor bij diverse massages.

 

De huid wordt door middel van de cups omhooggetrokken, waardoor er meer doorbloeding komt in de spieren.  De bloedsomloop wordt gestimuleerd. Gifstoffen vanuit de dieper gelegen weefsels worden naar de oppervlakte van de huid getrokken. Op de plaats waar de cups worden gebruikt kan de huid verkleuren van licht rood naar donkerpaars. De verkleuringen in de huid blijven een paar dagen zichtbaar en zijn te vergelijken met blauwe plekken. Echter, de vlekken zijn een puur cosmetisch verschijnsel en doen geen pijn. De massage zelf wordt soms als pijnlijk ervaren. Soms is er wel een gevoel van spierpijn na afloop.

De orginele cuppingmassage is minimaal een half uur. Het ligt aan de situatie of aan de blokkade hoe vaak een cuppingmassage moet worden toegepast.