0640349543 [email protected]
DE MANUELE LYMFEDRAINAGE JUIST NU!
 
Van de week had ik een man in mijn salon die kwam voor de manuele lymfedrainage van het hele lichaam. Eigenlijk dacht ik er toen pas weer aan hoe belangrijk eigenlijk de lymfe banen zijn voor heel je lichaam. Zeker nu!
Eigenlijk doe ik de hele behandeling niet zo heel erg vaak, maar zeker nu mensen corona hebben gehad zou deze behandeling meer uitgevoerd moeten worden. Hij is zo super goed!
 
Tegenwoordig hebben veel mensen corona gehad en knappen maar niet op. Blijven vage of soms ergere klachten over houden. Regelmatig doe ik de lymfemassage voor het gezicht bij hoest en niesklachten. De lymfebanen op de rug en borst bij hoestklachten. Maar eigenlijk zou het zo goed zijn om juist na corona je lymfe in je hele lichaam aan te zetten tot harder werken! Harder werken dan ze nog doen! Oh wat zouden we sneller opknappen. Ons beter voelen. De lymfe zijn vaak van slag door covid of andere ziektes in het lichaam.
Hier even een kleine uitleg wat lymfe voor de mens doen:
 
De lymfe voedt, zuivert en draineert immers onze lichaamscellen. Lymfedrainage is een natuurlijke functie, die eigen is aan ons lichaam. Bij ziekte, stress of een ongeval kunnen deze functies echter bemoeilijken. In dit geval biedt een manuele lymfedrainage de oplossing. Deze drainage is een massagevorm, die bedoeld is om het lymfestelsel te activeren, om zo een teveel aan vloeistoffen, vetten en afvalstoffen sneller af te voeren.
 
Lymfe trekken 1x in de 3 seconden samen en voeren zo afvastoffen ed af. Door deze massage trekken ze harder samen, waardoor de verkeerde stoffen beter en sneller afgevoerd worden. Eigenlijk, zorg ik ervoor dat je eigen lijf beter gaat werken. En dat is wat je moet doen, zelf afvoeren!
 
Waar is lymfedrainage goed voor:
Als eerste bij vochtafvoering van het lichaam na een operatie of kneuzing/breuk. Het bevordert de wondgenezing.
Na corona om je klachten te verminderen
Het werkt positief bij huidziektes, acne en puistjes
Bij een verkoudheid vermindert het de klachten. ( zeker bij een chronische verkoudheid verminderd het de klachten aanzienlijk)
Bij hooikoorts verminderd of verwijdert het de klachten. ( begin dan 2 maanden voor het hooikoorts seizoen met de behandelingen)
Bij een zwangerschap voorkomt het zwangerschapsstriemen
Bij baby’s die krampen hebben, of slecht slapen. Een kind wat als baby vaak gedraineerd wordt is op latere leeftijd veel minder vaak ziek.
Na een dieet zorgt het voor huidspanning. Cellulitis wordt vaak minder na een serie van lymfedrainages.
 
Lymfedrainagemassage is vanaf ongeveer 20 minuutjes tot 2 uur. Het ligt er helemaal aan waarvoor de massage wordt toegepast. Dit wordt uiteraard van te voren besproken. De hele massage na corona duurt 2 uur.
 
Op mijn website www.massagetherapiewilma.nl of op het internet kunt u heel veel vinden over lymfedrainage. Hoe het precies werkt.