0640349543 [email protected]

DRY NEEDLING CONCEPT

Dry Needling kan als aparte behandeling of in combinatie geboekt worden voor eigenlijk alle klachten in het lichaam.

Bij Dry needling concept wordt er een of meerdere hele kleine naaldjes in de spieren geprikt. Dit gebeurd in een triggerpoint, acupunctuurpunt of gelijk in de pijnlijke plek.  

Een triggerpoint is een pijnlijke verharding in de spier. Dit geeft pijnklachten, bewegingsbeperkingen, stijfheid en krachtverlies. Een triggerpoint is een punt waar de spiervezels constant worden samengetrokken, hierdoor ontstaat er een verdikking en een slechte doorbloeding. Bij gebruik van de spier geeft dit pijnklachten, maar ook vaak in rust. Stress zorgt ervoor dat de klachten erger worden.

Een acupunctuurpunt is een punt in de meridianen. De meridianen zijn de energiebanen in ons lichaam. Hierop liggen diverse punten, kogeltjes die deze energie laten stromen. Deze kogeltjes kunnen ook blokkeren en zorgen dat je hierdoor niet lekker meer in je vel zit en hierdoor je spieren gaat overbelasten of problemen krijgt in (heel)je lichaam.

Op deze punten en gelijk op de zere plek zelf pas ik dry needling toe. Er worden een of meerdere steriele naalden ingebracht, dus absoluut geen vloeistof. Dit prikken is nagenoeg pijnloos.  Hierna wordt de naald in de spier, triggerpoint of acupunctuur gebracht, wat een zwaar, dof gevoel kan geven. Soms geeft de spier een lokale twitch ( spierverkrampinkje).  De naald wordt voorzichtig heen en weer bewogen tot de spier ontspant. Hierbij kan je een uitstraling voelen.  Soms wordt de naald constant bewogen, soms wordt hij ook alleen maar gezet om tot het beste resultaat te komen. Dit kan variëren van 5 tot 20 minuten.

Na de behandeling kan de spier soms beurs aanvoelen, alsof u flink gesport heeft. Vaak neemt dit gevoel af binnen 24 uur. Zeker als u voldoende beweegt.  Ook kunt u kiezen voor een massage na afloop.  Hierdoor raakt de spier sneller ontspannen en heeft u minder spierpijnklachten.

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

OORACUPUNCTUUR

Ooracupunctuur is eigenlijk voor heel veel klachten te gebruiken. Ook in combinatie met massages.

Toen ik merkte dat dry-needling in combinatie met acupunctuurpunten goed werkte, ben ik ooracupunctuur gaan volgen. Ooracupunctuur is een moderne vorm van acupunctuur en bestaat uit het behandelen van bepaalde punten op het oor. Het bijzondere van ooracupunctuur is dat acupunctuurpunten op het oor pas gevoelig worden, wanneer er een probleem is. Als iemand gezond is zullen er geen punten gevonden worden op het oor. Maar heb je een probleem, zowel geestelijk als lichamelijk worden er pijnlijke punten (acupunctuurpunten) gevonden. Door deze punten aan te tikken met een (tijdelijke of blijvende) naald, gaat het lichaam aan het probleem werken. Ik gebruik ooracupunctuur vooral bij de hoofdpijn en migraine klachten. Merk dat voor bij clusterhoofdpijn deze methode de mensen een aantal weken rust gunt.

Ooracupunctuur wordt gebruikt bij de volgende klachten om pijnklachten te verlichten, of klachten te verminderen.

 • Clusterhoofdpijnen
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Nek- en schouderpijn
 • Rug-heup en knieklachten
 • Maag- en darmproblemen
 • Burnoutklachten en stress
 • Menopausale klachten
 • Sportblessures zoals tennisarm
 • Eczeem
 • Allergie, hooikoorts
 • Ondersteuning bij afvallen
 • Ondersteuning bij stoppen met roken

Bij deze behandeling, die vaak gepaard gaat met een massage, plaats ik eerst tijdelijke naaldjes. Waarna in overleg ook vaste naaldjes worden geplaatst. Deze blijven dan 1 tot 2 weken zitten, waarna de behandeling soms moet worden herhaald.

De behandeling duurt tussen 45 minuten en 1,5 uur