0640349543 [email protected]

FIBROMASSAGE

Dit is een massage die bedoeld is voor mensen met spierreuma, ook wel fibromyalgie genoemd.

Deze massage is speciaal ontworpen om fibromyalgie patiënten te helpen hun pijn te verdragen. Vaak gaan ze zich door deze massage beter voelen, waardoor ze meer kunnen gaan bewegen en daardoor ook minder pijn ervaren.

Fibromyalgie patiënten zijn mensen die iedere dag veel pijn hebben. Heel erg moe kunnen zijn en zich onbegrepen voelen. Aan de buitenkant is niet te zien dat ze ziek zijn, maar ze staan vaak op met pijn en gaan met pijn naar bed. En deze pijn kan iedere dag anders zijn. Soms zit het in je handen, soms in je rug. De dag erna zit het in je voeten als je opstaat en voordat de dag voorbij is lig je in bed omdat je overal pijn hebt.  Een fibromyalgie patiënt wordt vaak niet begrepen, omdat iedere patiënt pijn ervaart op een eigen manier. Een lichte pijn kan als een scherpe pijn ervaren worden en een zware pijn (bijvoorbeeld een breuk) kan zelfs helemaal niet opgemerkt worden. Iedere patiënt is uniek, en moet op zijn of haar aparte manier behandeld worden.

Fibromassage is een massage die ervoor zorgt dat je spieren goed kunnen ontspannen. Door het toepassen van een speciale techniek, worden de spieren eerst geprikkeld en daarna tot ontspanning gebracht. Hierdoor kan de pijn die je ervaart aanzienlijk verminderen. Bij deze massage is mondeling contact heel belangrijk. Iedere patiënt heeft een eigen behandeling nodig, die per keer afgestemd wordt.

In het begin kan je lichaam nog maar weinig aan. Vaak kan er een heftige reactie ontstaan. Daarom wordt per behandeling bekeken hoelang er gemasseerd kan worden.

Vaak wordt er gestart met 30 minuten.

Aan deze massage kan ook ontspanningsmassage,  hotstone en hoofdpijnmassage gekoppeld worden.