0640349543 [email protected]
Regelmatig zie ik mensen in mijn praktijk die een nieuwe of een halve nieuwe knie hebben.
Vaak zijn ze al bij de fysiotherapeut geweest en deze heeft hun oefeningen gegeven. Helaas gaat het niet altijd goed.
Vaak hebben ze als ze komen nog een dikke knie en kunnen niet goed lopen. Hebben pijn. Hun vraag is dan ook vaak: kan jij hier aub iets aan doen?

 

Zeker. Ik maak het litteken los. Masseer de knie. Geef een goede massage van het been. En tape indien nodig om het vocht af te voeren ook tijdens de behandelingen.
Zo ook deze mevrouw. Zij had een gigantische knie. En liep daar al 8 maanden mee. De oefeningen gingen niet vertelde ze. Ik heb haar 3 keer behandeld en ze kon beter lopen, kon weer bukken en had veel minder pijn. Ook haar oefeningen bij de fysio gingen beter. Daar vroegen ze hoe dit mogelijk was. Jammer dat mevrouw niet eerder gekomen was.
Want een meneer is gelijk na de operatie bij mij terecht gekomen. Hij kwam hier en bij de fysiotherapeut. Met de fysiotherapeut had ik ook overleg, wat een mooie samenwerking was! Binnen 3 maanden liep hij als een tierelier. Zonder pijn, zonder rare dingen. Wat fijn dat ik hem kon helpen, en ook de fysio was blij met de manier waarop meneer zijn oefeningen kon doen.

 

Dus loop niet te lang door na een operatie, maar zoek hulp. Vaak is er meer te doen dan je denkt. De fysiotherapeut doet zijn ding, en dat moet echt gebeuren, maar soms is er een beetje extra hulp nodig.
Denk dan aan een goede massagetherapeut!

 

Voor meer vragen zie www.massagetherapiewilma.nl