0640349543 [email protected]

MANUELE LYMFE-DRAINAGE

Manuele lymfedraingage is een hele rustige en zachte massagetechniek, die speciaal is bedoeld voor het bestrijden van lymfeoedeem (het teveel aan vocht in het lichaam). Maar ook voor het verminderen van verkoudheid en hooikoorts, het afvoeren van afvalstoffen.

De lymfe voedt, zuivert en draineert immers onze lichaamscellen. Lymfedrainage is een natuurlijke functie, die eigen is aan ons lichaam. Bij ziekte, stress of een ongeval kunnen deze functies echter bemoeilijken. In dit geval biedt een manuele lymfedrainage de oplossing. Deze drainage is een massagevorm, die bedoeld is om het lymfestelsel te activeren, om zo een teveel aan vloeistoffen, vetten en afvalstoffen sneller en efficiënter af te voeren via de lymfebanen. Maar ook na een gewone kneuzing of bloeduitstorting kan lymfedrainage zeker verlichting bieden.

Waar is lymfedrainage goed voor:

  • Als eerste bij vochtafvoering van het lichaam na een operatie of kneuzing/breuk. Het bevordert de wondgenezing.
  • Het werkt positief bij huidziektes, acne en puistjes
  • Bij een verkoudheid vermindert het de klachten. ( zeker bij een chronische verkoudheid verminderd het de klachten aanzienlijk)
  • Bij hooikoorts verminderd of verwijdert het de klachten. ( begin dan 2 maanden voor het hooikoorts seizoen met de behandelingen)
  • Bij een zwangerschap voorkomt het zwangerschapsstriemen
  • Bij baby’s die krampen hebben, of slecht slapen. Een kind wat als baby vaak gedraineerd wordt is op latere leeftijd veel minder vaak ziek.
  • Na een dieet zorgt het voor huidspanning. Cellulitis wordt vaak minder na een serie van lymfedrainages.

Een behandeling duurt ongeveer tussen de 15 en 60 minuten.

In onderling overleg wordt gekeken hoeveel behandelingen ongeveer nodig zijn.