0640349543 [email protected]

MERIDIAAN MASSAGE

Deze massage wordt gebruikt bij hoofdpijnklachten, bij stress, burn-out of bij klachten die niet te verklaren zijn in de medische wereld.

De meridianen behandeling is een techniek uit Japan. Deze techniek is een acupressuur, of te wel een vingerdruk op bepaalde punten. Hierbij worden bepaalde banen in het lichaam nagelopen met de duimen, vingers, onderarmen of ellenboog. Aan bepaalde acupunctuurpunten wordt vaak iets meer aandacht besteed. Deze banen zijn meridianen, energiepaden. Dit zijn er 12, en bevatten een onzichtbaar netwerk dat alle organen met elkaar verbindt. De organen van de Chinese is een soort dubbelganger van de westerse, met verschillende en zelfstandige functies. Niet te vergelijken met de anatomische functie van de westerse cultuur.

Als deze meridianen worden behandeld worden yin en yang met elkaar verbonden wat ervoor zorgt dat uw lichaam weer in evenwicht komt. Sommige meridianen lopen door heel het lichaam en hoofd. Door deze te behandelen kunnen lichaam en geest ontspannen en worden veel klachten minder of helemaal opgelost.

 

Bij de meridianen therapie kunt u kiezen om voor één van de meridianen banen te gaan. Om heel het lichaam aan de voor- of achterzijde te behandelen of om gezicht en hoofdmassage erbij te doen. Bij de meridianen therapie wordt vaak een uur gerekend, soms is het nodig om meer tijd te besteden aan een bepaalde meridiaan.

Naast de meridiaan-therapie is er ook een mogelijkheid om de meridiaan-massage te doen. Dan worden de punten niet aangedrukt maar worden gemasseerd. Deze massage gebruik ik vaak in combinatie met de HSP Massage. En werkt super!

Meridiaan massage of therapie is vanaf 1 uur